• lempi_ella_kevat2017.jpg
  • kesa2.jpg
  • helmi_sylvi_2_kevat2017.jpg
  • helmi_sylvi_kevat2017.jpg
  • kesa.jpg
  • helmi2_kevat2017.jpg
  • helmi3_kevat2017.jpg
  • sylvi_kevat2017.jpg
  • lempi_kevat2017.jpg
  • sylvi_helmi_kevat2017.jpg
  • helmi_kevat2017.jpg

Ensimmäiseksi täytyy tehdä selväksi, että koirat ovat meille rakkaus, intohimo ja elämäntapa, eivät elinkeino, vaikka kasvatustoiminnastamme verot maksamme ja se Emman päätoiminen työ ja elämäntapa onkin. 

Meillä ei ole, eikä koskaan tule olemaan koirille erillisiä kenneltiloja, vaan ne elävät täysivaltaisina perheenjäseninä sisällä kotona kanssamme. Meillä ei myöskään koskaan tule olemaan valtavaa määrää koiria kotona, vaan kasvatustyömme pohjautuu pitkälle sijoituskoiriin, jotka elävät tavallista koiranelämää omissa kodeissaan. Haluamme, että jokaiselle kotona olevalle koiralle on riittävästi aikaa ja omia yhteisiä harrastuksia omien ihmistensä kanssa, yksikään koira ei ole meillä vain "laumanjatkeena". Jokaisen kanssa on omat juttunsa ja harrastuksena, ja kaikki saavat tasapuolisesti aikaa myös ilman muita koiria. Koirien lisäksi kotoamme löytyy yksi kissa, sekalainen seurakunta kanoja ja pari kukkoa sekä kesällä kalkkunoita. Niin koirille kuin muille eläimillemme löytyy iso piha missä on tilaa temmeltää. Heti kotipihasta alkavat myös laajat lenkkimaastot jotka tarjoavat hienot mahdollisuudet vapaana juoksuttamiseen kaikkina vuodenaikoina. 

 

Kasvatustyössä pidämme ensiarvoisen tärkeänä vaalia hyvää terveyttä ja rodunomaista luonnetta. Nämä kaksi asiaa kulkevat kiistatta käsi kädessä,  eikä kumpikaan ole toista vähempiarvoinen. Hyvällä luonteella ei tee mitään, jos terveys on niin heikko ettei koira voi täysipainoista ja onnellista elämää elää, eikä taas hyvästä terveydestäkään ole iloa, jos luonne tai hermorakenne on niin huono että se ei kestä normaalia arkea. Konkreettiset toimemme terveyden vaalimisen suhteen näkyvät kattavina terveystutkimuksina, jotka ovat kaikkien nähtävissä koiranetistä koiriemme virallisina terveystutkimuksina. Kaikilta koirilta tutkitaan silmät ja polvet, sekä kuvataan luusto (lonkat + kyynäret, nykyään myös selät). Luonnetta arvioimme niin itse erilaisissa olosuhteissa (miten koira käyttäytyy laumassa, vieraissa paikoissa, toisten koirien kanssa, kaupungin vilinässä, metsässä, tapahtumissa jne), kuin näyttelyissä ja osan koirien kanssa myös virallisissa luonnetesteissä tai MH-luonnekuvauksissa. Näitä kahta asiaa siis vaalimme, unohtamatta tai mitenkään väheksymättä myöskään rodunomaista ulkonäköä. Emme kuitenkaan pyri kasvatustyössämme saamaan aikaan näyttelytähtiä tai kansainvälisiä muotovalioita, vaan terveitä ja hyväluonteisia koiria, joista olisi iloa niiden omille ihmisille omissa perheissään ja harrastuksissaan, olivatpa ne sitten näyttelykehien valloitus tai sienimetsässä samoilu, pääasia että koira on onnellinen ja omistaja tyytyväinen. :)

 

Pentueita teetämme vain sellaisilla nartuilla ja sellaisista yhdistelmistä, mistä haluaisimme pennun myös itsellemme. Meillä pentueita on harvakseltaan, maksimissaan pari pentuetta vuodessa, joka vuosi ei yhtäkään. Olemme sitä mieltä, että tässäkin laatu korvaa määrän. Panostamme myös pentuaikaan huolella. Silloin kun talossa on pentue, muut harrastukset pannaan tauolle ja keskitytään pennuntuoksun nuuhkimiseen ja pentujen kasvattamiseen koko perheen voimin. Meillä pennut syntyvät ja viettävät ensimmäiset viikkonsa makuuhuoneessamme rauhassa muilta koirilta ja talon hälinältä. Kasvaessaan, noin kolme-neljä viikkoisina pennut muuttavat keittiöön keskelle talon elämään ja hälinää, tutustuvat muihin koiriin ja alkavat ottaa vastaan myös vieraita ja tulevia omia ihmisiään. Sään salliessa aloitetaan myös säännölliset ulkoilut ja sisäsiisteysharjoitukset. Totutamme pennut myös kaikkiin hoitotoimenpiteisiin, harjaukseen, kynsien leikkuuseen, cottoset myös pesuun jne. Pennut tottuvat aina meillä myös kaulapantaan ja hihnassa kulkemisen alkeisiin, autoiluun ja monenlaisiin ihmisiin, ääniin ja ympäristöihin. 

 

Meiltä maailmalle lähtiessään pennut saavat aina mukaansa myös kasvattajan tuen. Odotamme ja toivomme aina kuulevamme pennuista myös tulevaisuudessa, arkisia kuulumisia, niin iloja kuin surujakin, ylipäätään että mitä kuuluu. Autamme aina parhaamme mukaan kaikessa mitä uudet kodit kysyä keksivät. Ilahdumme kaikista yhteydenotoista ja kyselemme kasvattien kuulumisia usein itsekin. Järjestämme mahdollisuuksien mukaan myös yhteisiä tapaamisia kasvatinomistajillemme, jotta saisimme nähdä, millaista hedelmää kasvatustyömme on tuottanut. Osasta pennunostajia olemme iloksemme saaneet jo ihan ystäviäkin, joiden kanssa tavataan ja vaihdetaan kuulumisia, kyläillään ja reissataan yhdessä.

 

Yhteystiedot

Saagamurun Kennel
Emma & Jarno Kurki
Pudasjärvi
saagamurun@gmail.com
Saagamurun Facebookissa
puh. 040 355 8378 / 040 355 8379

JSN Cube is designed by JoomlaShine.com