• helmi_sylvi_2_kevat2017.jpg
  • helmi_sylvi_kevat2017.jpg
  • sylvi_helmi_kevat2017.jpg
  • kesa2.jpg
  • sylvi_kevat2017.jpg
  • lempi_kevat2017.jpg
  • helmi2_kevat2017.jpg
  • lempi_ella_kevat2017.jpg
  • helmi_kevat2017.jpg
  • kesa.jpg
  • helmi3_kevat2017.jpg

Saagamurun kennelnimen takaa löytyvät Emma ja Jarno Kurki, kolmikymppinen koiraharrastaja-pariskunta Pudasjärveltä, Oulun kupeesta. 

Koirat ovat kuuluneet kummankin elämään lapsuudesta lähtien, Jarno on touhunnut enemmän metsästyskoirien kanssa, kun taas Emman lapsuuden rakkaus koiriin syttyi ensimmäisestä omasta tiibetinspanielista.

Ensimmäiseksi yhteiseksi koiraksi valikoitui kaikista roduista lopulta mittelspitz, keskikokoinen saksanpystykorva. Mitteli miellytti hyvän kontaktihaluisuutensa, koulutettavuutensa, helpon      turkkinsa ja kätevän kokonsa vuoksi, eikä valintaa ole tarvinnut katua. Reippaita, moneen menoon ja harrastuksiin sopivia lenkkikavereita olemme mitteleistä saaneetkin. 

Myös kasvatustyömme ja into kasvattamiseen alkoi juuri mitteleistä. Kasvattajakurssin kävimme keväällä 2012, kennelnimi Saagamurun meille myönnettiin syksyllä 2012. Nimi tulee  yksinkertaisesti kahden ensimmäisen mittelimme, oman koiramme Saagan, ja sijoitustyttömme Murun nimistä. Kaksi hienoa neitiä, joista kipinä kasvatustyöhön syttyi. Ensimmäinen mittelspitz-  pentueemme näki päivänvalon kevääl

Cottonit tulivat aikoinaan kuvioihin, kun aloimme miettiä mittelin rinnalle jotain luonteeltaan vähän erilaista, enemmän seurakoiramaista, kompaktin  kokoista, hauskaa rotua. Hyvin pian valintamme kallistuikin cottoniin, ehkä eniten niiden valloittavan luonteen vuoksi. Niimpä Lempi tuli taloon syksyllä  2014 ja siitä alkoikin taival tämän koiramaailman klovninakin pidetyn rodun parissa. Aikaa myöten alkoi kuitenkin ns,. vanha suola janottaa, kun vanha  ensirakkaus, tipsut, nostivat jälleen päätään. Kun pahimmasta ikävästä oli selvitty edellisen tipsun nukuttua pois kunnioitettavassa liki 14-vuoden iässä,  alkoi haaveissa siintää ajatus uudesta tiibetiläisestä taloon. Pitkän etsimisen jälkeen sopiva vihdoin löytyi, ja niin Helmi tassutteli taloon ja sydämiin joulun  alla 2015. Helmi on täyttänyt ja jopa ylittänyt kaikki odotuksemme, mitä meillä oli tipsua etsiessämme. Erittäin suuri persoona pienessä koossa,  ensimmäinen mutta ei varmasti viimeinen tiibetiläisemme.lä 2014, kun Muru synnytti neljä potraa poikaa. Seuraavana syntyi Saagan pentue kesällä 2015.

 

Koirat ovat meille elämäntapa, rakkaus, intohimo ja harrastus, joten ei liene yllätys, että myös kaikki harrastuksemme ovat vahvasti koirapainotteisia. Kesällä meidät tapaa usein näyttelykehien laidalta, niin esittämässä omia koiria kuin nykyisin myös jännittämässä kasvattiemme puolesta. Kun Jarno juoksuttaa koiria näyttelykehissä, kulkee Emma koirien kanssa toko- tai rallytoko-treeneissä. Ompa Saagan kanssa viime kesänä päästy jo ensimmäisiin kokeisiinkin. Virallisten harrastusten lisäksi kuljemme paljon luonnossa kaikkina vuodenaikoina, koirat mukanamme. Kesät ja syksyt marjastamme ja sienestämme, sekä kalastamme ja veneilemme, talviet ja keväät hiihdellään ja lumikenkäillään.

 

Koiraharrastuksen ja kasvatuksemme tiimoilta olemme jäseninä myös seuraavissa yhdistyksissä;

Suomen Kennelliitto
Suomen Mittelspitz ry
Suomen Coton de tulear ry
Tiibetinspanielit ry
Pudasjärven koiraharrastajat

Yhteystiedot

Saagamurun Kennel
Emma & Jarno Kurki
Pudasjärvi
saagamurun@gmail.com
Saagamurun Facebookissa
puh. 040 355 8378 / 040 355 8379

JSN Cube is designed by JoomlaShine.com