• lempi_ella_kevat2017.jpg
  • lempi_kevat2017.jpg
  • helmi_sylvi_2_kevat2017.jpg
  • sylvi_helmi_kevat2017.jpg
  • kesa2.jpg
  • sylvi_kevat2017.jpg
  • helmi_kevat2017.jpg
  • helmi2_kevat2017.jpg
  • helmi3_kevat2017.jpg
  • kesa.jpg
  • helmi_sylvi_kevat2017.jpg

Saagan ja Jerin pennut ovat syntyneet 2.9.2018!

potretti

Linkki yhdistelmän sukutauluun

23.9.2018

Pentueeseen syntyi kolme potraa poikaa ja yksi suloinen prinsessa. Uroksista osa etsii vielä niitä rakastavia koteja ja omia ihmisiään, yksi uros myös sijoituskotia kohtuullisella etäisyydellä Pudasjärveltä.

Kaikkien painot ovat nousseet hienosti ja pennut kasvavat kohisten. Viime viikonloppuna vietimme pentujen nimiäisiä ja ensi viikolla nelikko jo muuttaa makuuhuoneen rauhasta keskelle tuvan vilinää ja hälinää.

Tämä pentue on uusinta yhdistelmä viime vuoden toukokuussa syntyneistä Saagamurun Chekkosista. Halusimme ehdottomasti uusia tämän yhdistelmän, koska edelliseen pentueeseen syntyi vain kuusi komeaa poikaa, eikä yhtään narttua kasvatustyötämme jatkamaan. Tähän asti olemme olleet Chekkosten-pentueeseen kaikinpuolin erittäin tyytyväisiä (kaikki on tutkittu virallisesti terveiksi silmiltään ja polviltaan, sekä 5/6 on myös luustokuvattu hienoin tuloksin!), minkä takia tämä uusintayhdistelmä oli meille kaikinpuolin mieluinen. Ja tähän onneksi nyt saimme sen yhden tytönkin, toivottavasti tulevaisuudessa jatkamaan jalostustyötämme.

Saaga, tuo laumamme vanhin, elämämme koira, on aina ollut erittäin helppo koira arjessa. Luonteeltaan erittäin sopeutuvainen, kotonaan paikassa kuin paikassa ja aina innolla osallistumassa kaikkeen. Saagan kanssa on harrasteltu virallisemmin lähinnä näyttelyitä ja tottelevaisuuskoulutusta. Näyttelyissä neiti on misseillyt hienosti Suomen muotovalion tittelin verran, ja tottelevaisuudesta on takana yhdet viralliset kisat toistaiseksi. Rallytokostakin Saaga nauttii. Ahnetta neitiä on helppo motivoida niin ruualla kuin leluillakin. Epävirallisemmin Saaga on mitä parhain kaveri marjametsiin, kalastusreissuille ja patikkaretkille. Neiti pysyy hienosti vapaana, ei omaa riistaviettiä ja on äänenkäytössä varsin maltillinen, ilmoittaa vain kotiin tulevista vieraista, niinkuin pihavahdiksi jalostetun koiran kuuluukin.

Jeri on luonteeltaan hyvin paljon Saagan kaltainen, rauhallinen ja helppo koira ottaa mukaan vieraammankin (ollut meidän mukana molemmilla astutusreissuilla), kotonaan paikassa kuin paikassa. Jeri on myös mitteliksi hiljainen, mitä nyt omaa vahtiviettiä aavistuksen Saagaa enemmän, ja ilmoittaa kyllä vieraista. Jeri on Saagan tapaan innokas näyttelyissä kävijä, mistä kertoo komea tittelirivistö nimen edessä, komeimpana saavutuksena Kansainvälinen muotovalion arvo. Lisäksi vanhemmalla iällä Jeri on innostunut myös agilitystä, kuka ties tulevaisuudessa saadaan kisamenestystä sieltäkin?

Molemmat vanhemmat on erittäin kattavasti terveystutkittu niin silmiltä ja polviltaan kuin luustoltaankin, samoin kumpikin on myös luonnetestattu kivoilla, mittelimäisillä pisteillä. Kummallakaan ei ole myöskään mitään allergioita, yliherkkyyksiä, herkkävatsaisuutta tms, vaan eläinlääkärissä on käyty lähinnä rokotuksilla. Terveystuloksia pääset katsomaan Kennelliiton koiranetistä (ylhäällä suora linkki yhdistelmän sukutauluun kuvan alla). Odotamme tästäkin pentueesta terveitä ja reippaita, hyväluonteisia rotunsa edustajia niin näyttöön ja käyttöön kuin parhaiksi ystäviksi ja perheenjäseniksi. Mikäli pentu kiinnostaa, lue ensin Haaveissa oma Saagamuru? ja laita sitten sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

saagajeri1

Yhteystiedot

Saagamurun Kennel
Emma & Jarno Kurki
Pudasjärvi
saagamurun@gmail.com
Saagamurun Facebookissa
puh. 040 355 8378 / 040 355 8379

JSN Cube is designed by JoomlaShine.com