• P1110615.JPG
 • P1150622.JPG
 • P1110702.JPG
 • P1110785.JPG
 • P1150492.JPG
 • P1110481.JPG
 • P1110003.JPG
 • P1110534.JPG
 • P1150613.JPG
 • P1150588.JPG
 • P1110829.JPG
 • P1150716.JPG
 • P1150719.JPG
 • P1150731.JPG
 • P1110654.JPG
 • P1150457.JPG
 • P1150694.JPG
 • P1110161.JPG
 • P1150738.JPG
 • P1110210.JPG
 • P1150697.JPG
 • P1110670.JPG
 • P1110201.JPG
 • P1110807.JPG

Saagamurun Chekkoset-pentue

Saaga & Jeri

Syntynyt 4.5.2017 6 urosta

Linkki yhdistelmän sukutauluun

SAAGAMURUN JIPPIKAYJEI
SAAGAMURUN KUKA MUU MUKA
SAAGAMURUN LIEKEISSÄ
SAAGAMURUN SOKKA IRTI
SAAGAMURUN SYYPÄÄ SUN HYMYYN
SAAGAMURUN TIMANTIT ON IKUISIA

 

Pitkän etsinnän jälkeen Saagalle toiseen pentueeseensa löytyi kuin löytyikin se täyden kympin sulho, ihana Jeri-poika. Tähänkin pentueeseen halusimme vähintään yhtä hyvän uroksen kuin Saagan ensimmäiseen, hyvät, kattavat terveystutkimukset ja luonnetesti kivoilla pisteillä saivat valinnan kallistumaan Jeriin, myös hyvä rotutyyppi, rakenne ja turkinlaatu miellyttivät totta kai silmää. Pariskunta täydensi mainiosti toisiaan.  Syy miksi Saagalle toinen pentue haluttiin, oli yksinkertainen. Ensimmäisestä pentueesta emme monien sattuemien kautta saaneetkaan kumpaakaan nartuista jatkojalostukseen, minkä takia päätimme tehdä toisen pentueen, toiveissa tällä kertaa se ihana narttu-pentu, jolla Saagan hyvää linjaa ja kasvatustyötä voisi jatkaa.

Kohtalo oli kuitenkin toista mieltä, kun meille vapun jälkeen syntyi kuusi komeaa poikaa, eikä yhtään narttua. Pojat tulivat väreiltään kivasti molempiin vanhempiinsa, kaksi on kuin ilmettyjä kopioita äidistään, neljä taas on perinyt isänsä komean mustan värin. Nyt jo, poikien ollessa puolen vuoden ikäisiä, on nähtävissä, että luonteita on tullut molemmista vanhemmista. Saagalta on peritty ihanaa yhteistyökykyä ja vahvaa kontaktia, Jeriltä taas on hyvää tasaista luonnetta ja lunkiutta olla kotonaan paikassa kuin paikassa, kovuuttakin pojissa on nähtävissä. Tästä kuusikosta sijoitimme ihanan Sokka Irti-pojan, tutummin Jaren. Jare on kasvamassa tulevaisuuden toivoksemme, jos terveystarkastukset aikanaan menevät hyvin, saamme toivottavasti jossain kohtaa jatkaa Saagan ihanaa linjaa edes uroksen kautta. Kaikki muutkin viisi pentua saivat ihanan aktiiviset ja rakastavat kodit, luultavasti ainakin osaa pojista tullaan näkemään myöhemmin myös näyttelykehissä. Tässä pentueessa nimiteema pojille löytyi kerrankin helposti. Koska kaikki pennut olivat poikia, löytyivät nimet melkein itsestään yhden suosikki-artistimme, Cheekin biiseistä. Nimet myös kuvastavat tässäkin pentueessa hauskasti poikien luonteitakin, ehkä sanonta siitä, että nimi on enne, pitääkin paikkaansa?

 

timantit on ikuisiasyypaa sun hymyynsokka irtiliekeissakuka muu mukajippikayjei

spennut 1spennut 2spennut 3spennut 4spennut 5spennut 6

 


Saagamurun Kesän lapset-pentue
Saaga Simo v2

Syntynyt 5.6.2015 2n + 3u

Linkki yhdistelmän sukutauluun

SAAGAMURUN NEITI KESÄHEINÄ
SAAGAMURUN SUVI SULOINEN
SAAGAMURUN KOMEA KYLVÖNTEKIJÄ
SAAGAMURUN NAURAVA HEINÄHATTU
SAAGAMURUN TULINEN TUKKIJÄTKÄ

 

Toisessa mittelipentueessamme emänä oli oma, ihana Saagamme. Kun lähdimme etsimään Saagalle urosta, oli ensisijaisen tärkeää löytää uros, joka olisi luustokuvattu, priimoin tuloksin, Saagan lonkat kun ovat se D. Pitkään mietimme, käytämmekö Saagaa jalostukseen ollenkaan juuri lonkkien takia, mutta mitteleissä kuvattuja koiria on vielä sen verran vähän, ettei ole perusteltua jättää muuten erinomaista jalostuskoiraa käyttämättä pelkän lonkkatuloksen takia, vaan päätimme lähteä hakemaan pennuille parempia lonkkia uroksen kautta. Hyvän luuston lisäksi halusimme totta kai priimaa myös luonteen suhteen, ja aika pian näillä kriteereillä mielenkiintomme kohdistuikin Simoon. Simolla löytyivät hyvät luustokuvaustulokset, sekä myös hienoilla, mittelimäisillä pisteillä suoritettu luonnetesti. Myös rodunomainen ulkonäkö miellytti, mistä puhuu omaa kieltään myös Simon vaikuttava näyttelymenestys. Toiveissa oli saada kaunista kirjavaa väriä myös pennuille.

Hartaasti odotettuun pentueeseen syntyi lopulta viisi potraa pentua, kolme urosta ja kaksi narttua. Yhtään kirjavaa pentua emme toiveistamme huolimatta saaneet, vaan kaikki lapset olivat perineet äitinsä soopelin värin. Tähän mennessä kaikki pennut ovat osoittautuneet oikein kiva luonteisiksi, eikä ulkonäössäkään ole moittimista. Naurava Heinähattu ja Suvi Suloinen ovat aloittaneet hienosti näyttelyuransa, kumpikin oli ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään Kajaanissa kunniapalkittu pentu, ja sen jälkeen Naurava Heinähattu on ehtinyt pokata jo pari SERTiäkin. Erittäin hienot kodit ovat myös kaikki pennut saaneet, ja kivasti olemme saaneet kuulla kuulumisiakin lapsosista. Tulevaisuus sen sitten näyttää, miten paljon puhuttujen lonkkien kanssa lopulta kävi, mutta parasta toivomme kaikille pennuille. Pentujen nimissä halusimme jatkaa Säätyläisistä tuttua, vanhanaikaista teemaa, tällä kertaa vuodenaikaan liittyen. Näin syntyivät Kesän Lapset. Alla muutamia kuvia pennuista.

pentujasaagasuvipentu23pentu29

 

 


Saagamurun Säätyläiset-pentue

veeti muru v2

Syntynyt 6.3.2014 4u

Linkki yhdistelmän sukutauluun

SAAGAMURUN ISÄNTÄ ITE
SAAGAMURUN PIKKU PEHTOORI
SAAGAMURUN ROHKEA ROVASTI
SAAGAMURUN TOMERA TORPPARI

 


Kennelimme ensimmäinen pentue syntyi sijoitusnartullemme, Murulle. Kun lähdimme etsimään Murulle sopivaa urosta, pidimme tärkeänä löytää jo vanhempi uros, jolla olisi ikänsä puolesta näyttöä hyvästä terveydestään, virallisesti tutkittuja tai kuvattuja uroksia kun ei tuolloin vielä juuri ollut tarjolla. Pian mielenkiintomme kohdistuikin Veetiin, pian 10-vuotiaaseen herras-koiraan. Ja kun vielä  tuossa iässä uusituissa silmä- ja polvitarkeissa ei mitään vikaa löytynyt, saatoimme hyvillä mielin lähteä katsastamaan Veetin luonnetta paikan päälle. Veeti teki vaikutuksen rauhallisella, lupsakalla olemuksellaan, siinä oli sellaista aikuisen, vanhemman koiran viisautta. Päätös Veetin ja Murun yhdistämisestä oli tämän käynnin jälkeen helppo tehdä, ja kovasti jäimme toivomaan kauniita, harmaita pentuja tulevaksi. Toiveissa oli kovasti myös narttupentua kasvatustyötämme jatkamaan.

Kun pennut sitten syntyivät, saimme maailmaan neljä hienoa urosta, kaikki äitinsä tapaan tummia soopeleita. Ei siis narttuja, eikä edes harmaita väriltään, mutta ah, miten hieno luonteisia ja komeita poikia muuten. Tähän päivään mennessä pojista on kasvanut kaikista rakkaita, tärkeitä perheenjäseniä, eikä tähän astitisssa terveystutkimuksissakaan ole moittimista. Kaksi pojista on tutkittu silmiltä ja polviltaan terveiksi, ja yksi, Isäntä Ite, "Kamu", on myös lonkkakuvattu upealla tuloksella A/A ja kyynäret samoin 0/0! Koska Muru mamma on kuvattu sittemmin lonkiltaan tuloksella C/C, uskomme että nämä hienot lonkat Kamulle on saatu Veetin puolelta. Myös poikien luonteisiin olemme olleet erittäin tyytyväisiä, suurin osa on perinyt äitinsä, Murusen ihanan luonteen, osassa näkyy myös vähän Veetiä ja sieltä tulevaa rauhallisuutta sekä aavistus pidättyväisyyttäkin. Ensimmäisessä pentueessa mietimme nimiteemaa pitkään ja hartaasti, kun hyviä vaihtoehtoja tuntui olevan niin paljon. Lopulta päädyimme nimeämään pojat vanhojen, suomalaisten talonpoikaissäätyjen mukaan. Kuvaavat myös kivasti poikien luonteitakin, edelleen, näin aikuisiässä, ei olisi varmaan voinut valita nimiä paremmin. Alla vielä muutamia kuvia pojista.

 

topi 1peetu4Harski kesa1kamu 2

 

 

Yhteystiedot

Saagamurun Kennel
Emma & Jarno Kurki
Pudasjärvi
saagamurun@gmail.com
Saagamurun Facebookissa
puh. 040 355 8378 / 040 355 8379

JSN Cube template designed by JoomlaShine.com