Islan ja Unskin pentue

Ihana sijoitustyttömme Isla (Saagamurun Annabelle) on astutettu onnistuneesti hurmaavalla Unskilla heinäkuun ensimmäisen viikon lopulla. Odotamme pentuja syntyväksi syyskuun alkupuoliskolla.

Islan ensimmäinen pentue syntyi syksyllä 2023, johon syntyi harmiksemme vain kaksi urosta vaikka narttuja kovasti toivottiin ja odotettiin. 

Tähän Islan toiseen pentueeseen sulhoksi valikoitui pitkän pohdinnan jälkeen ihana Unski (Darrenhoff X-Aramis). Isla ja Unski täydentävät toisiaan kivasti niin ulkoisesti kuin luonteidenkin puolesta. Valintaan vaikutti myös Unskin sukutaulu, joka on emän puolelta uutta verta Unkarista, mikä ei Suomen kokoisessa populaatiossa ole yhtään huono juttu. Odotamme tästä yhdistelmästä terveitä ja hyväluonteisia pentuja jotka sopivat moneen menoon, niin lenkkikavereiksi kuin harrastuskentillekin.

Isla on mitteliksi kohtalaisen hiljainen (asuu tyytyväisenä kerrostalossa hyvässä naapurisovussa), hyvin kontaktia ottava, iloinen ja kaikkia vastaantulijoita mielellään moikkaava neiti, joka on ruualla erittäin helposti motivoitavissa, lempinimenä neidillä meillä ollessaan onkin pyhä ahneus. Metsälenkeillä Isla on hyvin irtipidettävissä, hienosti kuulolla eikä omaa riistaviettiä. Islan kanssa on käyty parit näyttelyt kivoilla arvosteluilla, sekä terveystarkeissa mukavin tuloksin, silmät ja polvet on myös tutkittu uudestaan tänä keväänä, edelleen molemmat priimaa.

Unski on myös suht hiljainen rotunsa edustaja. Suhtautuu ystävällisesti kaikkiin ihmisiin ja tulee hienosti toimeen myös isommassa koiralaumassa jossa asuu ja elää. Unski on Islaa enemmän tyypillinen pystykorva mitä tulee motivointiin, miettii ensin ja tekee kannattavuuslaskelmia ja toimii sitten. Mutta ruualla hänkin on motivoitavissa, on irtipidettävissä ja pysyy kivasti vapaana aitaamattomalla pihallakin. Unskin pääasiallinen harrastus on näyttelyt, joissa hän onkin käynyt hakemassa jo mukavasti menestystä ja sertejä nuoreksi koiraksi. Terveystarkit ovat myös kunnossa ja priimaa lonkkien, kyynärien ja silmien osalta niinkuin pitääkin.

Alla linkki yhdistelmän sukutauluun koiranetissä

Linkki sukutauluun

Mikäli pentu juuri tästä yhdistelmästä kiinnostaa, ota yhteyttä sähköpostitse kun olet ensin tutustunut Pentu meiltä-osion kysymyksiin. Etenkin narttupennulle etsinnässä yhteistyökykyinen sijoituskoti Oulun alueelta.