Saagamurun Keisarin Morsian

Sananen Miinasta

Miina, marakatti, smirre, miguli.. pienellä kettutyöllä on monta nimeä, mutta aina sama iloinen virne naamalla.

Miina on meidän tulevaisuuden toivo jalostuksen saralla, Saagan viimeisen pentueen ainut narttu. Tämän ainokaisen kohdalla oli helppo päätös, että Miina jää ”kotipiiriin” ja meni sijoitukseen tuohon naapuriin Emman äidille, Murun ja Lorun kaveriksi.

Miina on perinyt luonteessaan tosi paljon äitiään, Saagaa. Miina on iloinen, erittäin utelias, sosiaalinen ja leikkisä koira. Isän puolelta on peritty selvästi vahvempi vahtivietti kuin äidillään, ja tulijat ilmoitetaan varmasti kuuluvalla haukulla, mikään tyhjän räksyttäjä Miina ei kuitenkaan ole. 

Miina omaa myös erittäin vahvan ruokahalun, mikä on tehnyt asioiden opettelusta ja treenaamisesta helppoa. Miinan kanssa on harrasteltu toistaiseksi perustottelevaisuutta, näyttelyissä se on käynyt muutaman kerran oikein kivoin tuloksin, ja muutaman kerran on omaksi iloksi kokeiltu verijälkeäkin, missä neiti osoittautui vallan motivoituneeksi luonnonlahjakkuudeksi nenänkäytössä. Samoin nose workin alkeet on neidin kanssa opiskeltu, siinäkin edistyminen oli erittäin nopeaa ja into nuuskimiseen ja hajun paikantamiseen kova.

Miina on myös erittäin helppo koira pitää irti, pysyy hyvin lähellä ja luokse tullaan vauhdilla kun kutsu käy. 

Miinalla on yksi kesällä 2020 syntynyt pentue, jonka kaikki viisi pentua se hoiti suurella hartaudella ja äidin rakkaudella. Toinen  pentue syntyi kesäkuussa 2021, josta saimme kuusi kivaa mittelinalkua kasvamaan. Molempien pentueiden osalta olemme tähän asti olleet erittäin tyytyväisiä niin luonteisiin kuin terveyteenkin, kivoja kavereita on molemmista pentueista löytynyt myös erilaisiin koiraharrastuksiin, erityisesti rally-tokoon ovat koiralapset kovasti innostueet.

Miina pähkinänkuoressa

  • Miina koiranetissä
  • Syntynyt 2.9.2018
  • Kasvattaja Kennel Saagamurun, Emma ja Jarno Kurki
  • Väri Oranssi-soopeli
  • Näyttelyistä ROP, SERT
  • Silmät terveet (tutkittu kahdesti)
  • Polvet O/O (tutkittu kahdesti)
  • Kyynäret O/O
  • Lonkat C/B

Miina on ollut toistaiseksi hyvin terve tyttö, eläinlääkärissä on käyty vain rokotuksilla, terveystutkimuksissa ja poistattamassa maitokulmurit.