Saagamurun Matti ja Teppo

Syntynyt 15.8.2023

Emänä Saagamurun Annabelle, Isla ja isänä Tassukankareen Velmu, Pepe.

Islan ensimmäisessä pentueessa meidän urosvoittoinen pentuekulku sai taas jatkoa, kun pentueeseen tupsahti vain kaksi poikaa. 

Nimet näille veljeksille löytyivät vähän vahingossa jo synnytyksen yhteydessä, kun Jarno tokaisi ennen ensimmäisen pennun syntymää, että jos sieltä tulee kaksi urosta niin ne on sitten Matti ja Teppo. Nehän sieltä sitten syntyivät, ja kun kerroin tarinan ensimmäisessä pentulivessä, alkoi tulevilta kodeilta välittömästi putkahdella biisien nimiä, joista juttu lähti laukalle, eivätkä mitkään muut teemat enää tuntuneet sopivilta. Virallisiksi nimiksi valikoituivat lopulta pentujen luonteisiin sopivimmat biisit. Musta ”Teppo” sai nimekseen Saagamurun Vauhti kiihtyy ja oranssi-soopeli ”Matti” taas Saagamurun Pöytä täyteen.

Tästä pentueesta ei lähtenyt kumpikaan pojista sijoitukseen, mutta toivomme kovasti että herroista saadaan kuulumisia ja ainakin terveystutkimustuloksia myöhemmin, ihaniin koteihin lähtivät molemmat.

Saagamurun Kakkuu järvellä

Syntynyt 10.3.2023

Emänä Saagamurun Keisarin Morsian, Miina ja isänä Joutsenvaaran Zeppelin, Jekku.

Miinan kolmaskin pentue oli poikavoittoinen, kun maailmaan tupsahti neljä urosta ja kaksi narttua.

Väriä saatiin tähän yhdistelmään toivotusti uroksen puolelta reilusti, kun pennuista neljä oli kermaa ja kaksi oranssi-soopelia. 

Tämän pentueen nimiteema löytyi jo astutusreissulla pitkällä automatkalla pohjanmaalle ja takaisin, kun korvamatona soi toistuvasti Pasin ja Anssin Kakkuu järvellä-kipale. Kun teema oli päätetty, ideoitiin nimet lopulliseen muotoonsa yhdessä tulevien kotien kanssa pentuliveissä. Kuinka hauskaa taas olikaan näitä miettiessä!

Tästä pentueesta kotiin jäi kasvamaan ja narttulaumaa paimentamaan Huugo, Kenraali Halipatsuippa, sekä sijoitukseen tulevaisuuden toivoksi lähti Saagamurun Pikkuneiti, Iiri.

Saagamurun Korvakarkit

Syntynyt 19.5.2020

Emänä Saagamurun Keisarin Morsian, Miina ja isänä Jarlein Eka Vekara, Jörö.

Miinan ensimmäiseen pentueeseen syntyi viisi hienoa pentua, kolme urosta ja kaksi narttua. Värikimaraakin saimme pentueeseen monenlaista, kaksi mustaa urosta, yhden oranssi-soopelin, nartuissa toinen musta ja toinen black & tan. 

Näille pennuille nimet putkahtelivat mieleen autossa radiota kuunnellessa. Kaikki biisit ovat meidän makuun hyviä, aikaa ja kuuntelua kestäviä ja nimiltäänkin hauskasti pennuille sopivia.

Tästä pentueesta pitkän pohdinnan jälkeen kotiin jäi kasvamaan bläkkäri-tyttö, Saagamurun Hall of Fame, kotoisammin Lyyli. Sijoituskoteihin lähtivät oranssi-soopeli uros Saagamurun Dance Monkey, Aro ja musta narttu Saagamurun Unconditional Love, Nelli.

Valitettavasti näiden kaikkien upeiden tulevaisuuden toivojen jalostuskäyttö jäi vain haaveeksi, kun pentueen isällä, Jarlein Eka vekara, puhkesi epilepsia syksyllä 2021.

 

Saagamurun Pellon parhaat perunat

Syntynyt 17.06.2021

Emänä Saagamurun Keisarin morsian, Miina ja isänä Jopas on tahroja paperilla, Jalo.

Miinan toisessa pentueessa saatiin poikavoittoinen kuusikko, kun maailmaan putkahti neljä urosta ja kaksi narttua. Muut väriltään oranssi-soopeleita, vaan yksi kerma-soopeli ja soopelipoikakin mahtuivat joukkoon.

Näille kuudelle nimiteema löytyi vähän yllättäen pentujen tulevien kotien kanssa pidetyissä pentuliveissä, joissa heti alussa jostain putkahti vitsi siitä, miten pennut näyttivät ihan pieniltä perunoilta. Juttu jäi elämään, eikä siinä mikään muu teema oikein tuntunut enää sopivalta. Niin heistä tuli pellon parhaat perunat!

Näistä pennuista ei valitettavasti ollut mahdollisuutta jättää yhtään kotiin kasvamaan, mutta onneksi toiselle tytöistä löytyi mitä ihanin sijoituskoti, Saagamurun Annabelle on siis tulevaisuuden toivomme tästä yhdistelmästä.

Saagamurun Säätyläiset

Syntynyt 6.3.2014

Emänä Kia-Rina Cullanmuru, Muru ja isänä Laques Ferdi, Veeti

Syntyi neljä oranssi-soopelia, ihan Murun näköistä urosta. Pennut nimettiin vanhojen säätyjen mukaan, Rohkea rovasti, Tomera Torppari, Pikku Pehtoori ja Isäntä Ite.

Saagamurun Kesän lapset

Syntynyt 5.6.2015

Emänä Bliss Kiss Misty, Saaga ja isänä Mahti Vahdin Xavier, Simo

Tähän pentueeseen syntyi viisi pentua, kolme komeaa poikaa ja kaksi tyttöä. Kun kesän kynnyksellä syntyivät, oli pennut loogista nimetä Kesän Lapsiksi, joista tuli Komea Kylvöntekijä, Tulinen Tukkijätkä, Naurava Heinähattu, Suvi Suloinen ja Neiti Kesäheinä. 

Saagamurun Chekkoset

Syntynyt 4.5.2017

Emänä Bliss Kiss Misty, Saaga ja isänä Krispesan Baddy Porter, Jeri

Tähän pentueeseen syntyi kuusi potraa poikaa, neljä mustaa niinkuin isänsä ja kaksi oranssi-soopelia kuten äitinsä. Pentujen syntymän aikaan Cheek oli kovasti pinnalla ja sitä kuunneltiin ja kuunnellaan aktiivisesti meilläkin, niin nimet löytyivät näistä hiteistä kuin itsestään.

Tämä on myös meidän ensimmäinen pentue, missä koko porukka on saatu tutkittua niin silmiltään, polviltaan kuin luustoltaankin terveiksi, ja tähän pyritään hyvin painokkaasti myös jatkossa.

Saagamurun Salaiset agentit

Syntynyt 4.4.2018

Emänä Kia-rina Cullanmuru, Muru ja isänä Gierrat Smirre, Smirre

Niin paljon kuin tyttöjä tähän Murun viimeiseen pentueeseen toivottiinkin, niin saatiin taas neljä komeaa poikaa, kolme mustaa ja yksi soopeli kopio äidistään. Näiden poikien pentuaikana telkkarista pyörivät bond-leffat sarjana, niitä katsellessa alkoivat muotoutua pentujen nimetkin, Salaiset agentit Erittäin salainen, Huominen ei koskaan kuole, Kun maailma ei riitä ja Älä kieltäydy kahdesti.

Saagamurun Pup of Teat

Syntynyt 2.9.2018

Emänä Bliss Kiss Misty, Saaga ja isänä Krispesan Baddy Porter, Jeri

Tähän Saagan viimeiseen pentueeseen saimme sen kauan kaivatun tytönkin, ja seurakseen neiti sai kolme veljeä. Väreissä tuli neljä oranssi-soopelia ja yksi musta. Näissä pennuissa nimiteema löytyi ihan vahingossa teemukista, jonka kyljessä on pennun kuva ja tekstinä juurikin tuo Pup of tea. Siitä aika äkkiä teevalikoimaa tutkimalla löytyivät Uskollinen ystävä, Keisarin morsian, Tiikerin päiväuni ja Sadepäivän Ilo.

Tästä pentueesta tulevaisuuden toiveita on niin Keisarin morsiamelle, Miinalle kuin Tiikerin päiväunelle, Sulolle, jotka molemmat ovat sijoituskoiria omissa kodeissaan.