Pentu meiltä

Mitteli mielessä? Pentukuumetta ilmassa? Perheenjäsenen paikka auki ainakin seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi? Jos olet vakuuttunut, että uusi paras ystäväsi on kasvamassa juuri meidän pentulaatikossa, jatka lukemista ja mieti vastauksia seuraaviin kysymyksiin..

  • Keitä perheeseesi kuuluu?
  • Miten asut? Okt, kerrostalo, rivitalo?
  • Miksi olet päätynyt juuri mitteliin? Onko rotu tuttu ennestään?
  • Kuinka pitkiä päiviä koira joutuisi teille olemaan yksin kotona arjessa?
  • Onko koiran kanssa tarkoitus harrastaa jotain tiettyä lajia? Näyttelyitä, agilityä, tokoa? 
  • Onko toiveissa uros vai narttupentu?
  • Miksi haluat pennun juuri meiltä?
  • Oletko valmis käyttämään koiran aikanaan rodulle tärkeissä terveystutkimuksissa (mittelillä nämä ovat silmät, polvet, lonkat ja kyynäret ja hinta paikasta ja ajankohdasta riippuen n.250€)?
  • Oletko kiinnostunut sijoituskoirasta? Koiran sijoitussopimuksesta voit lukea lisää täältä https://www.hankikoira.fi/mika-on-sijoituskoira

Vastaamalla kaikkiin yllämainittuihin kysymyksiin annat meille paljon paremmat mahdollisuudet arvioida, voisiko meillä olla, tai olla lähiaikoina syntymässä juuri teille sopivaa uutta perheenjäsentä.

Meillä terveen, normaalin mittelipennun hinta on 1600 €, hinta sis. ALV 24%. Koiran varausmaksu on 300€, joka vähennetään kokonaishinnasta. Varausmaksua ei palauteta jos kauppa peruuntuu ostajasta johtuvasta syystä. Kauppahinnasta palautamme 200€, kun koira on virallisesti tutkittu silmiltään ja polviltaan sekä luustokuvattu lonkkien ja kyynärien osalta aikaisintaan vuoden ja enintään kahden vuoden iässä.

Emme koskaan myy tai lupaa pentuja pelkän sähköpostin tai puhelun perusteella, vaan haluamme aina tavata perheen myös kasvotusten ennen lopullisen päätöksen tekemistä puolin ja toisin. 

Ensimmäistä yhteydenottoa pennuista kiinnostuneilta toivomme aina ensiksi sähköpostitse osoitteeseen saagamurun@gmail.com

Meillä pennut luovutetaan aikaisintaan 8 viikon iässä. Meiltä lähtiessään pennut on sirutettu, useaan kertaan madotettu ja eläinlääkäri on ne terveiksi tarkastanut. Paperit ja kauppakirjat tehdään aina Suomen Kennelliiton hyväksymillä kaavakkeilla.

Meiltä lähtiessään pentu saa mukaan tuttua ruokaa, tutun tuoksuisen viltin joka helpottaa kotiutumista, penturepun, pannan, hihnan, leluja, puruluita ym tarpeellista elämänsä alkutaipaleelle sekä kirjallisen pentuaapisen jossa on hyvät ohjeet ja neuvot pentuarkeen. Myös kasvattajan tuki ja yhteydenpito kulkee mukana läpi koiran elämän eikä rajoitu pelkästään pentuaikaan.

Meillä pennut syntyvät ja kasvavat ensimmäiset viikot meidän makuuhuoneessa sängynvieressä, jossa emolla on hyvä oma rauha ja valvovat silmät ovat kuitenkin lähellä. Kolmen-neljän viikon iässä pennut muuttavat tupaan, keskelle elämää ja hälinää. Siinä ne tutustuvat muuhun laumaan ja pääsevät osaksi arjen ääniä ja eloa.

Pennut tottuvat meillä ulkoilemaan paljon vuodenajasta riippumatta, ja sisäsiisteys onkin yleensä jo hyvällä alulla kun ulkona käydään monta kertaa päivässä. Pennut tottuvat myös monenlaisiin ruokiin, niin nappuloihin kuin lihaan, autoiluun, erilaisiin ympäristöihin ja elementteihin, ne pestään ja föönataan ennen luovutusta ainakin kerran, kynnen leikkuu tulee tutuksi ja käsittely muutenkin. Myös hihnaan ja pantaan totutellaan ennen maailmalle lähtöä.