Pentu meiltä

Mitteli mielessä? Pentukuumetta ilmassa? Perheenjäsenen paikka auki ainakin seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi? Jos olet vakuuttunut, että uusi paras ystäväsi on kasvamassa juuri meidän pentulaatikossa, jatka lukemista ja mieti vastauksia seuraaviin kysymyksiin..

  • Keitä perheeseesi kuuluu?
  • Miten asut? Okt, kerrostalo, rivitalo?
  • Miksi olet päätynyt juuri mitteliin? Onko rotu tuttu ennestään?
  • Kuinka pitkiä päiviä koira joutuisi teille olemaan yksin kotona arjessa?
  • Onko koiran kanssa tarkoitus harrastaa jotain tiettyä lajia? Näyttelyitä, agilityä, tokoa? 
  • Onko toiveissa uros vai narttupentu?
  • Miksi haluat pennun juuri meiltä?
  • Oletko valmis käyttämään koiran aikanaan rodulle tärkeissä terveystutkimuksissa (mittelillä nämä ovat silmät, polvet, lonkat ja kyynäret ja hinta paikasta ja ajankohdasta riippuen n.250€)?
  • Oletko kiinnostunut sijoituskoirasta? Koiran sijoitussopimuksesta voit lukea lisää täältä https://www.hankikoira.fi/mika-on-sijoituskoira

Vastaamalla kaikkiin yllämainittuihin kysymyksiin annat meille paljon paremmat mahdollisuudet arvioida, voisiko meillä olla, tai olla lähiaikoina syntymässä juuri teille sopivaa uutta perheenjäsentä.

Meillä terveen, normaalin mittelipennun hinta on 1700 €, hinta sis. ALV 24%. Koiran varausmaksu on 300€, joka vähennetään kokonaishinnasta. Varausmaksua ei palauteta jos kauppa peruuntuu ostajasta johtuvasta syystä. Sijoituskoiran kohdalla pennusta meille maksettava vakuusmaksu on puolet pennun myyntihinnasta (850€, mikä palautetaan kun sijoitusehdot ovat täyttyneet).

Etusijalla pentukyselyissä ovat aina kohtuullisella etäisyydellä meistä asuvat, sijoituspennusta kiinnostuneet perheet. Sijoituskodit ovat kasvattajalle kullan arvoisia, kun kaikkia lupaavia pentuja ei millään voi jättää kotiinkaan vaikka kuinka haluaisi. Toimimalla sijoituskotina perhe on suuressa roolissa itsekin tämän ihanan rodun jalostuksessa ja eteenpäinviemisessä mahdollistamalla laadukkaan kasvatustyön kasvattajalle. Kerromme sijoituskoirasta ja sijoituskotina toimimisesta mielellään lisää asiasta kiinnostuneille.

Emme koskaan myy tai lupaa pentuja pelkän sähköpostin tai puhelun perusteella, vaan haluamme aina tavata perheen myös kasvotusten ennen lopullisen päätöksen tekemistä puolin ja toisin. 

Ensimmäistä yhteydenottoa pennuista kiinnostuneilta toivomme aina ensiksi sähköpostitse osoitteeseen saagamurun@gmail.com

Meillä pennut luovutetaan aikaisintaan 8 viikon iässä. Meiltä lähtiessään pennut on sirutettu, useaan kertaan madotettu ja eläinlääkäri on ne terveiksi tarkastanut. Paperit ja kauppakirjat tehdään aina Suomen Kennelliiton hyväksymillä kaavakkeilla. Pentu myydään aina lemmikiksi ja rakastetuksi perheenjäseneksi.

Meiltä lähtiessään pentu saa mukaan tuttua ruokaa, tutun tuoksuisen viltin joka helpottaa kotiutumista, penturepun, pannan, hihnan, leluja, puruluita ym tarpeellista elämänsä alkutaipaleelle sekä kirjallisen pentuaapisen jossa on hyvät ohjeet ja neuvot pentuarkeen.

 Meillä tutustuminen pentuihin alkaa heti niiden synnyttyä ja jatkuu luovutusikään asti suljetussa facebook-ryhmässä, jossa pidämme pentuliveä pentujen kasvusta ja kehityksestä, sekä samalla pääsee tutustumaan paremmin niin meihin kasvattajiin kuin sisarusten tuleviin perheisiin. Tuki ja yhteydenpito ei suinkaan rajoitu pelkästään pentuvaiheeseen, vaan luovutiksen jälkeen uudet kodit pääsevät osaksi saagamurulaisten facebook-ryhmää, jossa ovat kaikki kasvatinomistajat. Siellä jaetaan ahkerasti kuulumisia, kysellään apuja ja neuvoja ja sovitaan myös treffejä lähellä asuvien kesken.

Meillä pennut syntyvät ja kasvavat keskellä taloa. Samassa tilassa on niin meidän molempien työtilat, sänky pentulaatikon vieressä jossa nukutaan ensimmäiset vuorokaudet pentuja tarkkaillen, kuin uloskäynti takapihalle, josta on hyvä aloitella ulkoilut ja sisäsiisteysharjoitukset kun jalat alkavat kantaa. Kun emä hyväksyy, pennut saavat olla vapaasti myös lauman muiden koirien kanssa. Isommat koirat ovatkin yleensä mitä parhaimpia lapsenvahteja ja leikittäjiä pienille pennuille. Keskellä eloa ja arkea kasvaessaan pennut tottuvat myös kaikkiin normaaleihin elämisen ääniin imurista blenderiin ja ulkona kuuluviin suihkareihin, joita tässä ympärillä jatkuvasti lentää.

Pennut tottuvat meillä ulkoilemaan paljon vuodenajasta riippumatta, ja sisäsiisteys onkin yleensä jo hyvällä alulla kun ulkona käydään monta kertaa päivässä. Pennut tottuvat myös monenlaisiin ruokiin, niin nappuloihin kuin lihaan, autoiluun, erilaisiin ympäristöihin ja elementteihin, ne pestään ja föönataan ennen luovutusta ainakin kerran, kynnen leikkuu tulee tutuksi ja käsittely muutenkin. Myös hihnaan ja pantaan totutellaan ennen maailmalle lähtöä.