Kuulumisia pitkästä aikaa

Melkein vuosi on vierähtänyt siitä kun tänne on kuulumisia päivitelty, kyllä aika kuluukin vauhdilla.

Vuoteen on mahtunut monenlaista. Koko kulunut kesä ja syksy on kulunut hyvin pitkälti taloa remontoidessa. Kaiken myllerryksen jälkeen on saatu sekä itselle että koirille huomattavasti paremmin toimivat tilat. Jatkossa on pentujenkin tiloista suora kulku ulos, ja kun vielä ensi kesänä saadaan siihen tehtyä terassi, ei paljon parempia ulkoilumahdollisuuksia voisi pentujen kanssa olla. Samalla muutettiin huonejärjestystä ja saatiin pentutiloista paljon isommat ja toimivammat. Myös pihalla on myllätty, ja aidattu tontti kokonaan uudestaan. Nyt pihaa kiertää 2.4 metrinen aita, joka toivottavasti riittää lumisinakin talvina ilman lapiointia reunoilta.

Kesän aikana ehdimme käymään parissa näyttelyissä Miinan ja sijoitustyttö Islan kanssa. Suurempaa mainetta tai kunniaa ei reissuilta kertynyt, mutta kivaa kokemusta ja hyvät arvostelut molemmille kumminkin.

Loppukesästä saimme myös perheenlisäystä, kun ihana pieni kultainen Taimi tassutteli taloon. Noutajat ovat kyllä vieneet sydämen mennessään, ihan mahtavia tyyppejä ja loistavia kavereita niin tipsuille kuin mitteleillekin. Helppoja ja mukavia koiria arjessa.

Syksyllä kaikista kiireistä huolimatta kerkesimme myös terveystarkastuksiin. Miinalle uusittiin silmät ja polvet, edelleen molemmat terveet. Sijoitustyttö Islalle tehtiin silmät, polvet, lonkat ja kyynäret, kaikki kivoin tuloksin ja lonkat puhtaat ilman merkkejä nivelrikosta. Näillä terveystuloksilla laitettiin myös mietintämyssyä päähän tulevien pentusuunnitelmien osalta. Alkutalvesta on tarkoitus astuttaa Miina ja ensi kesänä sitten Isla, ihana olisi jo saada pennuntuoksua näin pennuttoman vuoden jälkeen taloon.

Miinan pentueesta kyselyjä onkin jo kivasti tullut, Islan pentueesta kiinnostuneet voivat lähestyä sähköpostitse. Urosvalinnat julkistamme vasta astutusten jälkeen.