Surullisempia kuulumisia

Tuossa pari viikkoa sitten saimme surullisia uutisia, joita varmasti kukaan kasvattaja ei kohdalleen toivo. Korvakarkit- pentueemme isällä, Jöröllä (Jarlein Eka vekara) todettiin epilepsia kahden peräkkäisen kohtauksen jälkeen. Tämän diagnoosin myötä ainut vastuullinen teko on jättää kaikki meidän omistuksessamme olleet Korvakarkit pois jalostuskäytöstä. Tämä tarkoittaa meidän omaa ihanaa Lyyliä, sijoitustyttöämme Nelliä ja sijoituspoikaamme Aroa. Tämä menetys kolahti todella kovaa, kun olimme olleet erityisen tyytyväisiä koko tähän pentueeseen niin terveyden, luonteen kuin ulkomuodonkin osalta, ja ensi vuodelle oli jo hienoja pentusuunnitelmia tehtynä.

Isona menetyksenä tämä kahden jalostusnartun menetys tuntuu myös kaikissa tulevaisuuden jalostussuunnitelmissa. T’ällä hetkellä meillä on tulevaisuuden toiveina vain Ansa (jolle odotellaan juoksuja alkavaksi hetkellä millä hyvänsä), Miina ja Miinan viimeisimmästä pentueesta sijoitettu ihana Isla (Saagamurun Annabelle). Tulevaisuudessa hyvät sijoituskodit ovat meille kultaakin kalliimpia, kun kotiinkaan ei kaikkia tulevaisuuden toivoja voi jättää.

Nyt keskitymme toistaiseksi vain nauttimaan elosta oman ihanan lauman kanssa, ja odottelemme Ansun juoksuja toiveikkaana, josko se päivä vielä paistaisi risukasaankin kaikkien vastoinkäymisten jälkeen.