Pennun tuoksua ilmassa

Kevät on alkanut meillä ihanissa pentuhulinoissa. Helmikuun lopulla käytiin hakemassa Keski-Suomesta kotiin pikkuinen Naava, virallisemmin Aamunkoi Naurava Nyplääjätär. 

Maaliskuun 10. päivä maailmaan putkahtivat sitten Miinan pennut, 6 pientä ihanaa mittelin alkua. Pentueeseen saatiin kunnon blondijoukko, kun neljä kuudesta on väriltään kermaa/valkoista ja vain kaksi soopelia, mitä meillä on tähän asti ollut enemmistö kaikista kasvateista. Kiva saada vähän uutta väriä mukaan kasvatukseen. 

Tuleva kevät tulee siis olemaan ihanan touhun täyteinen ja pennun tuoksuinen niin Naavan kuin Miinan pentujenkin kanssa touhutessa. Enemmän kuvia kaikista touhuista löydät tuttuun tapaan niin facebookista kuin nykyisin myös Instagramista, molempia koitetaan muistaa päivitellä.

Kevään mittaan on saatu kivasti tuloksia myös terveystarkkirintamalta kasvateista, kun Miinan edellisen pentueen lapset, Pellon parhaat perunat ovat käyneet tarkeissa. Kivoja tuloksia on jo tähän mennessä saatu, ja loppuja kolmea vielä jännitellään loppukevääseen. Arvostamme tarkkien suhteen vastuunsa tuntevia kasvatinomistajia todella paljon, ketkä pitävät kasvattajalle aikanaan antamansa lupaukset ja vievät koiransa tutkittavaksi. Uskomattoman arvokasta tietoa niin meille kuin koko rodulle, sekä tietysti koiran perheelle itselleen.

Alkukeväästä tammikuussa saimme myös surullisempia uutisia terveyden saralla, kun Lorulla (Nugadogin Ex-zet), todettiin kaikkien tutkimuksien ja arpomisen jälkeen lopulta addisonin tauti. Sairaus on todella kurja jo itsessään, ja vielä kurjempi se on Lorun tyyppisellä, heikomman hermorakenteen omaavalla koiralla. Pienikin stressi, kuten vaikka haastava koiran ohitus lenkillä, voi riittää aiheuttamaan taudin pahenemisen ja ns.addisonin kriisin. Tämäkin on jo ehtinyt tulla tutuksi kevään aikana, ja eläinlääkärissä on käyty paljon ja kokok rahalla. Nyt yritetään vain kaikin keinoin saada Lorun arki ja elo mahdollisimman stabiiliksi ja rutinoituneeksi, jotta saataisiin lääkitys tasapainoon ja elo rauhoittumaan. On kyllä ollut sellainen koettelemus ja kurjimus, jollaista ei toivo ikinä yhdellekään koiralle eikä omistajalle koskaan.

Näihin pennun tuoksuisiin tunnelmiin ja muihin kuulumisiin, ihanaa kevään jatkoa!