Syksyä ja pennuntuoksua

Kesä on vilahtanut taas yhdessä hujauksessa. Miinan pennut ovat lähteneet maailmalle ja Islan pennut syntyneet. Niillekin kaikille on jo koti odottamassa. Tänä viikonloppuna on pistetty alulle tämän vuoden viimeiset mittelipennut, kun Naava ja Nappi ovat heilastelleet onnistuneesti pariinkin otteeseen. Odotan niin innolla tätäkin yhdistelmään!

Varovaisia pentusuunnitelmia on myös meidän Taimille, kunhan vain sopiva ja meidän kriteerit täyttävä uros vain löytyisi. Juoksuja odotellaan loppuvuoteen tai ensi vuoden alkuun. Kyseessä olisikin meidän ensimmäinen noutajapentue ja ylipäätään ison rodun pentue, jännittäviä aikoja eletään.

Syksyyn on mahtunut myös monet syntymäpäivät, syksy on meillä kunnon synttärisessonki. Miina täytti kuusi vuotta, Loru jo huikeat 11, Sylvi siirtyi virallisesti mummokerhoon täyttäessään tällä viikolla 8 vuotta. Vielä on tulossa lokakuun alkupuolella Helmin 9-vuotispäivä. Juhlahumusta on enemmän päivityksiä somen puolella, kunkin synttäripäivästä omat juttunsa. 

Syksyn myötä myös Usva on käynyt terveystarkeissa, tutkimatta on enää silmät. Polvet oli nollat, lonkat parasta a-luokkaa ja kyynäret nollat myös. Näillä tuloksilla on jo pentusuunnitelmia mielessä ensi vuoden loppupuolelle, mikäli vain silmätkin ovat terveet. 

Viileistä keleistä on täällä nautittu täysillä kuuman ja helteisen kesän jälkeen. Kuva on yhdeltä aamun metsälenkeistä, kun mittari oli nollassa ja auringonnousu upea. On ihanaa kun tulee kylmä ja voidaan taas nauttia luonnosta ilman pelkoa käärmeistä, ampiaisista tai puhumattakaan hirvikärpäsistä, joita täällä on riittänyt tänäkin vuonna riesaksi asti.