Terveystuloksia ja tulevaisuuden suunnitelmia.

Kevät on edennyt kovaa vauhtia, edellisistä kuulumisten päivittämisestä on taas hujahtanut useampi kuukausi! 

Miina astutettiin pian kolme viikkoa sitten ihanalla Tenholla, odotamme suurella innolla tätä yhdistelmää ja toivotaan että siihen tulee paljon ihania pentuja joista saadaan jatkoa myös tulevaisuuteen. Yhdistelmästä lisää ja linkki sukutauluun löytyy pentulaatikosta.

Kävimme viime viikolla myös terveystarkeissa isommalla porukalla, vaihtelevin tuloksin. Sijoitustyttö-Islalle uusittiin polvitarkki edelleen puhtaat OO, mikä tarkoittaa että enää uusitaan silmät ja mikäli nekin puhtaat, jatketaan pentueen suunnittelua kesän juoksuista, siihen yhdistelmään on myös jo ihana uros odottamassa.

Taimi tutkittiin myös kivoin tuloksin, polvet OO, lonkat BB, kyynäret 10, VA O ja LTV O. Silmät käydään vielä tarkistamassa ja otetaan geenitestit, mutta jos niissä ei ilmene mitään yllättävää, aletaan varovasti haaveilla ensimmäisestä noutajapentueesta loppuvuoteen. 

Meidän oma Huugo oli myös tarkeissa, kivoin tuloksin hänkin. Polvet OO, lonkat CC, kyynäret OO, VA O ja LTV O. Huugokin suuntaa myöhemmin vielä silmätarkkeihin.

Tarkeissa oli tutkittavana myös sijoitustyttömme Iiri, Huugon sisko. Iirillä myös polvet OO, lonkat DD ja kyynäret OO. Iirin ja Huugon sisko Minni kävi samoihin aikoihin tarkeissa perheensä kanssa, samoilla tuloksilla kuin Iiri, mutta lisäksi silmät terveet. Näiden lonkkatulosten valossa kuvat nähtyämme päätimme yhdessä sijoituskodin kanssa purkaa Iirin sijoituksen ja jättää hänet jalostussuunnitelmien ulkopuolelle, niin kipeää kuin se tekeeekin. Mutta aina kuitenkin pyritään jalostuksessa parempaan, ja täsasä kohtaa olisi menty ennemmin taaksepäin, joten sikäli päätös oli helppo tehdä. 

Aiemmin keväällä tutkitutimme jo meidän Naavan, joka sai oikein priimatulokset. Polvet OO, lonkat AA ja kyynäret OO! Naavakin käy vielä silmätarkeissa, mutta jos sieltä tulee puhtaat paperit, on Naavalle suunnitteilla ensimmäinen pentue loppuvuoteen syksyn juoksuista. 

Jos kaikki menee hyvin, on meillä toiveissa hyvinkin pennuntuoksuinen ja jännittävä vuosi! Reaaliajassa pääset seurailemaan arkea ja kuulumisia edelleen helpoiten facessa ja instagramin puolella.

Kuvassa ihanat sijoitustylleröt Iiri (Saagamurun Pikkuneiti) ja Isla (Saagamurun Annabelle) kun kävivät kylässä pääsiäisenä.